Nerobí vám KÁVA dobre na žalúdok? Vďaka malému triku si svoj kofeínový moment užijete bez následkov!

Patríte k ľuďom, ktorým už len myšlienka na voňavú kávu zdvihne náladu? Takých nás je viac. Ale aj kávičkárom môže ich tekutá vášeň spôsobiť ...

Patríte k ľuďom, ktorým už len myšlienka na voňavú kávu zdvihne náladu? Takých nás je viac. Ale aj kávičkárom môže ich tekutá vášeň spôsobiť problémy s trávením.

Fotogaléria

Ani ľudia s citlivejším žalúdkom si nemusia svoju rannú šálku odopierať. Tráveniu viete ľahko pomôcť pridaním štipky sódy bikarbóny. Vaše brucho bude spokojné a chuťové poháriky stále v harmónii. Téme sa venoval aj web wellandgood.com.

Ako vysvetľuje Maddie Pasquariello, dietologička a zakladateľka spoločnosti East Coast Health and Nutrition with Maddie, keď sa káva dostane do vášho organizmu, môže sa stať niekoľko vecí.

Skvelá pochúťka k teplému čaju alebo káve: Tieto jemné ČOKOLÁDOVÉ sušienky zvládnete ľavou zadnou! Zobraziť článok

"Môže urýchliť trávenie tým, že stimuluje produkciu žalúdočnej kyseliny, môže mať laxatívny účinok, čo môže spôsobiť žalúdočné ťažkosti alebo hnačku, ak máte citlivý žalúdok."

Rovno dodáva, že nadmerné pitie kávy môže poškodiť sliznicu hrubého čreva, čo môže viesť k zápalom a v závažných prípadoch dokonca k žalúdočným vredom. Neplašte sa vopred, podľa Dr. Pasquariello sú také prípady pomerne zriedkavé. Pokračovanie na ďalšej strane.

Viete, ako vznikol názov cappuccino?
Ako vznikol názov "cappuccino"? Pozor, tento KVÍZ obsahuje chytáky, ktoré odhalia iba skutoční KÁVOHOLICI Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});