Na ROMY SCHNEIDER takmer neustále dýchala SMRŤ: Príbeh legendárnej herečky vháňa slzy do očí, pokus o samovraždu bol iba začiatok

Keď sa ako 20-ročná presťahovala do Paríža, jej život a kariéra nabrali dramatický spád. Nešťastnú minulosť s najkrajším mužom v histórii ...

Keď sa ako 20-ročná presťahovala do Paríža, jej život a kariéra nabrali dramatický spád. Nešťastnú minulosť s najkrajším mužom v histórii filmu utopila až v "Bazéne", filmovej klasike Jacquesa Derayho, ktorá ich po rokoch bolesti opäť spojila. 

Fotogaléria

Jej život napokon predčasne ukončil atentát v roku 1898 v Ženeve, keď sa na ňu na nábreží vrhol taliansky anarchista Luigi Lucheni a bodol ju pilníkom priamo do hrude. Privolaný lekár u 60-ročnej rakúskej cisárovnej už iba konštatoval smrť.

Smrť detí, depresie či milostné avantúry cisárovnej sa nepriamo preniesli aj do života legendárnej Romy Schneider. Kým Sissi oplakala smrť svojej prvorodenej dcéry a syna Rudolfa, herečkin iba 14-ročný syn David zomrel po pokuse preliezť ostnatý plot pri dome svojho nevlastného otca v Paríži. Pošmykol sa tak nešťastne, že si prepichol stehennú tepnu a vykrvácal. Romyn život bol zničený.

 ROMY SCHNEIDER
Trápenie krásnej Romy Schneider: Tragická smrť syna, alkohol a podrezané žily kvôli hereckej legende Zobraziť článok

Smutnej udalosti však predchádzala ďalšia tragédia v roku 1979. 
Harry Meyen, herečkin prvý manžel a otec jej syna, sa po ich rozvode úplne zosypal. Našli ho obeseného na povale vlastného domu. O tri roky neskôr, počas natáčania Romynho posledného filmu The Passerby, požiadala tvorcov o pridanie titulkov in memoriam v znení: "Pre Davida a jeho otca."

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});