Na návštevu tohto českého MESTA budete potrebovať riadnu odvahu: Na kostolnej veži sa objavil DIABOL, ale straší aj duch obesenca

Magické, unikátne, romantické, malebné... Historické mestečko v Juhočeskom kraji ukrýva okrem prírodných a architektonických skvostov ...

Magické, unikátne, romantické, malebné... Historické mestečko v Juhočeskom kraji ukrýva okrem prírodných a architektonických skvostov aj množstvo záhadných adries, ktoré taja dych!

Fotogaléria

Prvá zmienka o Českom Krumlove pochádza z roku 1253 a hoci to znie neuveriteľne, zdá sa, že odvtedy sa toho veľa nezmenilo. Historické mestečko tvorí systém ulíc s námestím nezmeneným od doby jeho založenia. Zachoval sa aj veľký počet domov v gotickom, renesančnom a v barokovom štýle, vďaka ktorým je komplex od roku 1992 na zozname Svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Čo vidieť

Neobíďte Latrán, časť mesta za riekou spojená s centrom dreveným Lazebnickým mostom s pôsobivými gotickými prvkami. Ďalšou povinnou zastávkou je okolie mestských hradieb z 15. storočia, Budějovická brána, gotický kostol sv. Jošta s múzeom bábik či Plešivec - historická časť predmestia vyhlásená za samostatnú mestskú pamiatkovú zónu. 

No a odvážnejší si to namieria na adresy opradené duchárskymi príbehmi, ktoré im nedajú spať. Tak čo naberiete odvahu vydať sa za takýmto typom dobrodružstva?

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});