Na návštevu tohto českého MESTA budete potrebovať riadnu odvahu: Na kostolnej veži sa objavil DIABOL, ale straší aj duch obesenca

Magické, unikátne, romantické, malebné... Historické mestečko v Juhočeskom kraji ukrýva okrem prírodných a architektonických skvostov ...

Magické, unikátne, romantické, malebné... Historické mestečko v Juhočeskom kraji ukrýva okrem prírodných a architektonických skvostov aj množstvo záhadných adries, ktoré taja dych!

Fotogaléria

Dlouhá 94

Povesti hovoria o čarodejnici Annabelle, ktorá tu mala praktizovať svoje obrady pri otvorenom ohnisku. To sa žiaľ po prestavbe nezachovalo, no traduje sa, že okolie pôsobilo nesmierne mrazivo a strašidelne. V prostredí veľkého krbu boli objavené zvláštne nádoby, v niektorých boli bylinky, v iných dokonca kosti. 

V dome sa podľa legendy ubytovali slovenskí kočovníci, ktorých deti nazreli do jeho hlbokých pivníc. Nachádzali sa tu väzenské mučiarne s rozmermi 1x1 meter s pripevnenými železnými okovmi. Na stránke encyklopedie.ckrumlov.cz sa uvádza, že podmienky v podzemí boli také drastické, že odsúdení si tu nemohli ľahnúť ani kľaknúť, museli celý čas iba stáť.

Do jednej z mučiarní sa údajne zavrelo aj jedno z detí a už nikdy odtiaľ nevyšlo. Po jeho smrti boli priestory zamurované s cieľom odizolovať negatívnu energiu a mrazivé pozostatky skryť. 

 Marilyn Monroe 1953
Z tohto mrazí: Na tomto mieste sa mala zjaviť plačúca Marilyn Monroe! Zobraziť článok

Kaplnka, ul. Horní 159 

Podmienkou predaja kaplnky v roku 1520 do vlastníctva fary kostola sv. Víta malo byť každoročné odslúženie svätej omše za duše pôvodných vlastníkov. Na podpísaný súhlas sa však rokmi zabudlo a v kaplnke a v kostole začalo strašiť. Duch dával o sebe vedieť dovtedy, kým sa omša opäť neodslúžila. 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});