Ako sa rodia vypracované SVALY? Fitnesska Zuzka vysvetľuje, čo podniknúť na ceste k vytúženej postave

Ak vás zaujíma, ako sa rodí telo bez gramu tuku, čo všetko je potrebné si odoprieť, ako často cvičiť a akým nástrahám pri dosahovaní ...
  • Galéria6
  • Zdroj: Archív Zuzany Gudanekovej

Ak vás zaujíma, ako sa rodí telo bez gramu tuku, čo všetko je potrebné si odoprieť, ako často cvičiť a akým nástrahám pri dosahovaní cieľov čeliť, čítajte ďalej.

Fotogaléria

Ako dlho musí človek makať, aby dosiahol reálne úspechy na profi súťaži?

Súťaží sa obvykle 2x ročne, na jar a jeseň, čomu treba prispôsobiť aj stravu. Moja hmotnosť medzi týmito obdobiami kolísala aj o 10 kg. Postup do profi ligy je zložitý a náročný. Súťažiaci musí byť v svojej kategórii prvý a ani to nie vždy stačí. Trvalo to pár rokov, kým som sa konečne k tejto vysnenej méte priblížila - a potom prišiel Covid. Veľa vecí sa zmenilo.

Cvičenie s touto pomôckou je návykové: Fit postava a uvoľnenie ako po masáži! Zistite, ako to funguje Zobraziť článok

V čom je fitness príprava najnáročnejšia?

Aby človek dosiahol úspech, musí byť veľmi odhodlaný. Je to o sebazapieraní, neustálom tréningu a správnej strave. Všetky moje súťaže boli "natural" a o to boli ťažšie. Žiaden doping len príroda a drina.

Ako vyzerá „zdravé“ chudnutie? A dá sa jedálniček bezprostredne pred súťažou považovať za zdravý?

Potrpím si na zdravú domácu stravu. Málokde sa dá najesť dobre aj zdravo, hoci musím uznať, že sa to postupne zlepšuje. Základ bude asi vždy pozostávať zo zeleniny, ovocia a kvalitného mäsa. Pred súťažou je to potom už iba o detailoch. Presné hodnoty bielkovín, sacharidov a tukov. Existujú tabuľky, koľko čoho zjesť, ale aj tak sa každý musí sledovať sám, čo naňho funguje. Určite by som takýto typ jedálnička neodporúčala dodržiavať ľuďom, ktorí sa nepripravujú na súťaž. Ide o špecifický model, ktorý neobsahuje dostatočné množstvo výživových látok pre telo.

Ale po súťaži prichádza zaslúžené uvoľnenie... Akou dobrotou sa najradšej odmeňujete? 

Pred súťažou som o nejakých dobrotách a sladkostiach ani neuvažovala. Po súťaži som si ale dopriala niečo mňam, horkú čokoládu alebo oriešky.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});