Ako sa rodia vypracované SVALY? Fitnesska Zuzka vysvetľuje, čo podniknúť na ceste k vytúženej postave

Ak vás zaujíma, ako sa rodí telo bez gramu tuku, čo všetko je potrebné si odoprieť, ako často cvičiť a akým nástrahám pri dosahovaní ...
  • Galéria6
  • Zdroj: Archív Zuzany Gudanekovej

Ak vás zaujíma, ako sa rodí telo bez gramu tuku, čo všetko je potrebné si odoprieť, ako často cvičiť a akým nástrahám pri dosahovaní cieľov čeliť, čítajte ďalej.

Fotogaléria

Robíte popri fitness aj iný šport? 

Cvičenie vo fitku má výhodu v tom, že nezáleží na tom, aké je vonku počasie, ale keď je pekne, zvyknem si zabehať. Popri fitness sa dá športovať aj mnohými inými spôsobmi. S rodinou máme radi turistiku, najradšej tú vysokohorskú a bicyklovanie.

Kto vás motivoval k cvičeniu?

Fitness som robila už od strednej školy, veľmi ma to bavilo. V Leviciach som mala trénera, ktorý tiež súťažil a presvedčil ma, aby som to skúsila s ním.

Čo považujete za svoj najväčší úspech? 

Súťažiť som začala v roku 2013, postupne som sa našla v "mojej" kategórii s názvom fitness figure. Už si nespomeniem, ktorý výsledok bol top. Či šieste miesto na majstrovstvách sveta v Budapešti, tie prvé miesta v Kolárove, Nemecku, či Slovinsku, alebo druhé miesto na majstrovstvách Európy v Taliansku.

Čokoládový krém z cíceru.
Pripravte si čokoládový krém z cíceru a datlí: Lahodnú a ZDRAVÚ pochúťku máte na stole do 15 minút! Zobraziť článok

Museli ste kvôli súťaženiu príliš meniť životný štýl a stravu? 

Vždy som sa snažila stravovať zdravo a vediem k tomu aj rodinu. Fitness súťaže však kladú na stravu neporovnateľne vyššie nároky. Vážila som si každú porcia jedla na gramy a musela sa vzdať mnohých dobrôt. Strava počas prípravy je zložením ale veľmi jednoduchá. Pozostáva z vaječných bielok, kuracích pŕs dusených na vode, rýb a veľa zeleniny.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});