Mal ženskú postavu a krivé nohy: Teraz košický tréner s výzorom hollywoodskej hviezdy pomáha najmä ženám!

V jeho očiach je každá žena čímsi krásna, niečím zaujímavá. Okrem zdokonalenia postavy im ponúka fitness kondičný tréner a výživový poradca ...

V jeho očiach je každá žena čímsi krásna, niečím zaujímavá. Okrem zdokonalenia postavy im ponúka fitness kondičný tréner a výživový poradca Jakub Hanz niečo viac.

Fotogaléria

Psychickú podporu. Všetko totiž najprv vzniká v hlave, aj mentálna pohoda aj vysnívaná postava.

Sám vie o čom hovorí

Odskúšal si to najprv na sebe, a svoj vyladený cvičebný program sprístupnil už tisíckam spokojných klientok a klientov. Jeho vtipný výrok na sociálnych sieťach „Kto pozerá na kilá, má doma debila“ pustil ženskú lavínu záujmu o cvičenie s ním.  

Dnes sa Jakub môže pochváliť mužnou vypracovanou postavou, ale nebolo to vždy tak. Ako teenager mal ženskú postavu a krivé nohy ako paragraf. Tak začal na svojom tele pracovať. Do toho prežil haváriu po ktorej mal zlomené obe ramená.

Verdikt lekárov znel neúprosne – nikdy nebude môcť cvičiť. Nakoľko mal ruky mesiace nehybné a mizivé vyhliadky na ďalší športový život, rozhodol sa začať cvičiť doma, v kuchyni, so stoličkou, drep po drepe, postupne klik po kliku. Tento postup teraz odporúča každej žene. Začať s úplne malými nárokmi na seba, aby sa deň po dni zlepšovala a mala z cvičenia radosť.

Časom sa v zahraničí dostal k práci osobného trénera. Začiatky neboli ľahké, ale postupne trénoval aj celebrity a úspech nenechal na seba dlho čakať. Aktuálne doma aj v zahraničí s ním chudnú online tisícky žien. Hoci má na 90 % ženskú klientelu, na ceste za pekným telom pomáha aj chlapom, ktorí sa začínajú o seba starať stále viac.

Začína to v hlave

Jakub je presvedčený, že celá telesná kondícia sa vo vysokej miere odráža od zdravej psychiky. Telo nie je len prázdny chrám, je to chrám, kde prebýva duša. Hlavnou pointou jeho coachingu je, že ak sa žena rozhodne schudnúť, alebo meniť svoje telo, má to vyplývať jedine z jej slobodného presvedčenia a rozhodnutia. Nie preto, že jej to diktuje muž doma, alebo kritizuje milenec, či sa posmieva kolegyňa v práci.

Každý z nás má plné právo rozhodovať o sebe a svojom tele v tej ktorej životnej fáze. „Žena sa má právo zanedbať v zložitom životnom období, a ak jej pri rozvode, alebo po smrti dieťaťa má pomôcť večer čokoláda s Mascarpone, tak nech sa pokojne na čas opustí. Čo je ale dôležité, nech sa znova postaví na nohy, a od toho som tu ja a moja pomoc,“ dodáva.

"Realita dnešného sveta ukazuje, že emancipované ženy k šťastnému životu žiadneho konkrétneho muža nepotrebujú. Sú sebavedomé pri pohľade do zrkadla a hrdé aj na životné pády a skúsenosti, ktoré majú za sebou. A s tým muž ako taký nemá nič spoločné. Nie každej sudičky prihrali toho správneho, to ale neznamená, že bejby bude sedět v koutě," tvrdí.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});