K tradičným jedlám kuchyne Krajiny vychádzajúceho slnka patrí aj kapustová placka okonomiyaki.
Fotogaléria
Pripravuje ju kuchár, ale v reštauráciách býva zvykom, že si ju zákazníci pripravujú sami na panvici priamo na stole.
Suroviny na 3 porcie:
Cesto:
• 200 g pšeničnej hladkej múky
• 200 ml vody
• 2 vajcia
Omáčka okonomiyaki:
• 50 ml omáčky perrins
• 100 g kečupu
• 50 ml sóje
• 25 ml medu
Plnenie:
• 200 g kapusty
• 105 g bravčových rezňov
• 1 plátok syra havarti
• 1 vajce
Zdobenie:
• majonéza podľa potreby
• nadrobno nakrájaná pažítka podľa potreby
• 30 g katsuobushi (vločky zo sušeného fermentovaného bonito tuniaka)