Do hodiny na stole: Pripravte si HIT japonskej kuchyne ako profíčka! Podrobný recept, ako na GYOZU

Základom tradičnej japonskej kuchyne, tiež známej ako washoku, je servírovanie malých porcií, ktoré obsahujú jednoduché čerstvé a sezónne ...

Základom tradičnej japonskej kuchyne, tiež známej ako washoku, je servírovanie malých porcií, ktoré obsahujú jednoduché čerstvé a sezónne ingrediencie.

Fotogaléria

Japonská strava pozostáva predovšetkým z rýb, morských plodov a surovín rastlinného pôvodu a len vo veľmi malých množstvách využíva živočíšne bielkoviny a pridané cukry a tuky.

Tento druh stravovania je bohatý na výživné látky a veľmi prospešný pre zdravie. Môže pomôcť pri chudnutí, tráviacich ťažkostiach a prispieť k dlhovekosti.

Vzácna rada starých mám: Vodu z uvarenej ryže a cestovín NIKDY NEVYLIEVAJTE. Aha, aké zázraky dokáže s rastlinami Zobraziť článok

Hlavnými surovinami v japonskej strave sú varená ryža, rezance, natto, riasy, tofu, ryby, zelenina a nakladané ovocie. V malých množstvách sa využívajú aj suroviny, ako vajcia, mliečne výrobky, mäso.

Typické japonské jedlo vždy obsahuje polievku s rezancami, hlavné jedlo a rôzne prílohy. Základnými potravinami sú varená ryža, rezance soba, ramen alebo udon. Typická je polievka na báze miso, vývaru obsahujúceho pastu z fermentovanej sóje, ktorá je pripravovaná s riasami, zeleninou, morskými plodmi alebo tofu.

Hlavné jedlá na báze rýb, morských plodov, tofu alebo natto, sú v malých množstvách doplnené hydinovým mäsom a vajíčkami. Ako príloha sa podáva zelenina (surová, varená, pražená, grilovaná, nakladaná alebo pripravená na pare), divoké byliny, riasy, surové alebo nakladané ovocie. Tieto potraviny bohaté na výživné látky preslávila ich podmanivá chuť (umami).

To nie je všetko, čítate viac na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});