Naplánujte si nezabudnuteľný výlet do malebnej Ľubľany: Nájdete tam väčší park ako známy newyorský, aj TOTO všetko ešte ponúka!

Slovinsko. Malá krajina medzi Talianskom a Chorvátskom bola v roku 2016 označená za „zelenú destináciu“. Právom. Až 60 percent jeho územia ...

Slovinsko. Malá krajina medzi Talianskom a Chorvátskom bola v roku 2016 označená za „zelenú destináciu“. Právom. Až 60 percent jeho územia je totiž pokrytých nádhernými lesmi!

Fotogaléria

Ale pozrime sa do jeho hlavného mesta Ľubľany. Žije tu okolo 285-tisíc ľudí, prevažne mladých a je to cítiť. Udržateľnosť je tu všadeprítomná a prejavuje sa predovšetkým snahou o revitalizáciu centra a odbremenenie od dopravy.

Centrum mesta je vďaka tomu bez áut a boduje množstvom zelených plôch a parkov. Najlepšie je preskúmať ich pešo! Okrem toho sú na mnohých miestach v meste k dispozícii bicykle (cca 1 euro na hodinu).

Sète
Ako si užiť Francúzsko lacno a intenzívne? Objavte klenot, o ktorom vie málokto, TOTO prekrásne miesto musíte navštíviť! Zobraziť článok

Pri prechádzke hlavným mestom Slovinska môžete objaviť pestrú scénu reštaurácií a barov - najmä pozdĺž rieky Ľubľanica. Zachovalá secesná a baroková architektúra bola v posledných rokoch s láskou zreštaurovaná.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});