Ako si užiť Francúzsko lacno a intenzívne? Objavte klenot, o ktorom vie málokto, TOTO prekrásne miesto musíte navštíviť!

Výber dovolenkovej destinácie sa po zdražovaní základných potravín a energií nestal úplne jednoduchou záležitosťou. Alebo možno už iba ...

Výber dovolenkovej destinácie sa po zdražovaní základných potravín a energií nestal úplne jednoduchou záležitosťou. Alebo možno už iba nemáte chuť 10-ty raz cestovať do Chorvátska. A možno hľadáte niečo neodpozerané a autentické... Čo tak skúsiť toto leto Francúzsko?

Fotogaléria

Francúzsko: Sète

Nachádza sa v Golfe de Lion, zálive často označovanom ako „Francúzska Florida“. Znalci vedia, že Sète v Languedocu je klenotom Stredozemného mora, z ktorého sa dajú podnikať hodnotné výlety do vnútrozemia. Mesto v lagúne sa často nazýva aj „Malé Benátky“. Je krásne prechádzať sa pozdĺž Canal Royal (hlavný kanál, ktorý prechádza cez Sète) popri pastelových domoch.

V lete sa tu toho deje veľa: pohľad do mestského kalendára prezrádza, že Sète miluje párty. Filmové a jazzové festivaly, letné divadlo sprevádzané ľahkým morským vánkom... Ponuka je naozaj láskyplne pestrá.

Tihany, Maďarsko
Za krásou nemusíte cestovať ďaleko: 3 magické miesta u susedov, o ktorých vie len málokto Zobraziť článok

Plán na obed?

Jednoznačne trhové haly "Les Halles"! Tu určite ochutnajte ustrice z Bouzigues a k nim „sète tielle“ (chobotnicový koláč) s pohárom bieleho vína Languedoc. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});