Kde si užiť tohtoročnú dovolenku: Destinácie, kde sa budete cítiť ÚŽASNE, aj ušetríte stovky eur!

Ak si myslíte, že je ešte dostatok času na vyberanie letnej dovolenky, tak ani nie. Teraz sa dajú v cestovkách vychytať ešte solídne ...
  • Zdroj: Getty/NDinfinity

Ak si myslíte, že je ešte dostatok času na vyberanie letnej dovolenky, tak ani nie. Teraz sa dajú v cestovkách vychytať ešte solídne zľavy, určite si vyberiete.

Zvyšujú sa životné náklady, ale všetci si chceme počas leta trochu užiť cestovanie, spoznávanie a v optimálnom prípade aj more. Našťastie existujú destinácie priaznivé aj pre priemernú slovenskú peňaženku, kam viete ísť po svojej osi.

Kam na dovolenku s deťmi?
Najlepšie dovolenky v Európe pre rodiny s deťmi? Máme skvelé tipy! Zobraziť článok

Smelo si ich v roku 2023 pripíšte na potenciálny dovolenkový zoznam.

Rumunsko

Pre našich turistov je pomerne málo známa a celkovo podceňovaná krajina. Kto ale raz videl napríklad divoké Rumunské Karpaty, rád sa sem vráti. Čo sa týka Európy, patrí Rumunsko k najlacnejším krajinám.

Zaujímavým mestom s nádychom stredoveku je Brašov, ktoré je bránou do Transylvánie. Jeho vydláždené historické centrum a gotický kostol Biserica Neagră z cca 15.storočia zaujme všetkých s romantickou dušou. Celé mesto uvidíte ako na dlani z blízkeho vrchu Tampa.

Bukurešť je skvelé miesto na výlety s kamoškou.
Bukurešť je plná luxusnej módy: Naplánujte si divokú babskú jazdu, TOTO mesto budete zbožňovať! Zobraziť článok

Najrýchlejšie sa sem dostanete letecky, z Bratislavy do Bukurešti je to hodina a pol letu, potom môžete pokračovať vlakom do Brašova za necelé tri hodiny, či požičaným autom za tri a pol hodiny. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});