Do hodiny na stole: Pripravte si HIT japonskej kuchyne ako profíčka! Podrobný recept, ako na GYOZU

Základom tradičnej japonskej kuchyne, tiež známej ako washoku, je servírovanie malých porcií, ktoré obsahujú jednoduché čerstvé a sezónne ...

Základom tradičnej japonskej kuchyne, tiež známej ako washoku, je servírovanie malých porcií, ktoré obsahujú jednoduché čerstvé a sezónne ingrediencie.

Fotogaléria

Základné ingrediencie

Tisícročná zdravá tradícia spočíva v strave bohatej na ryby, morské plody, sójové produkty, ovocie a zeleninu, riasy, tempuru, ryžu alebo rezance, zelený alebo jačmenný čaj.

Sila týchto čajov vás prekvapí: V otázke ŠTÍHLOSTI a zdravia dokážu hotové zázraky! Zobraziť článok

Sójová omáčka (sója) - Používa sa na dochutenie mnohých jedál. Pri príprave pokrmov bežne nahrádza soľ, nakoľko jedlu dodá slanú chuť. Používa sa aj ako samostatná omáčka k jedlu alebo ako súčasť iných omáčok.

Mirin - Je sladké ryžové víno s nízkym obsahom alkoholu, ktoré sa požíva na prípravu jedál. Dodá im jemnú sladkú chuť.

Tofu - Má veľmi málo kalórií, ale vysoký obsah bielkovín a vápnika. Na západe sa preto stalo veľmi populárnou surovinou. Podľa potreby sa do jedál pridávajú rôzne typy tofu – od najtvrdšieho až po mäkké tofu.

Wasabi - Táto zelená pikantná pasta sa používa ako korenie k sushi, čerstvej rybe alebo tofu. Je takmer nemožné vypestovať rastlinu wasabi mimo Japonska, preto ju v reštauráciách západného sveta častokrát nahrádzajú chrenovou pastou.

Máte chuť na niečo zdravé? Výborný recept nájdete na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});