Chystáte sa prvýkrát do fitka? Toto VŠETKO potrebujete vedieť: Čo (ne)robiť, ako cvičiť a čo si priniesť, aby ste predišli trapasu

Úplne prvá návšteva fitness centra môže byť zdrvujúca. Poradíme vám, ako sa vyhnúť nepríjemnostiam.

Úplne prvá návšteva fitness centra môže byť zdrvujúca. Poradíme vám, ako sa vyhnúť nepríjemnostiam.

Fotogaléria

3. Cvičte len ak ste zdravá. Iba tak nikoho neohrozíte - ani seba ani ostatných. Oddych je skutočne veľmi dôležitý, doprajte si ho.

4. Nechajte po sebe upratané. To znamená: odložte činky, loptičky a všetko ostatné, čo ste použili. Potom dôkladne dezinfikujte rúčky strojov aj činiek. Servítky a dezinfekcia sú k dispozícii v každom lepšom fitku.

Váš zoznam do posilňovne

- Čistá športová obuv so svetlou podrážkou.
- Pohodlné športové oblečenie, sponka či gumička do vlasov.
- Fľaša na pitie (nie sklenená!).
- Slúchadlá.
- Sprchový gél, šampón a spol. po tréningu.
- Šľapky do sprchy.
- Veľký uterák na cvičenie a osuška do sprchy.
- V prípade potreby: mince na skrinku, zámok.

Kedy cvičiť, aby ste rýchlejšie schudli? Odborníci prišli s názorom, ktorý prekvapí: Na ranné tréningy ZABUDNITE, je to úplne ináč Zobraziť článok

Nezabudnite sa zahriať

Aj keď si chcete „len“ precvičiť svaly, rozcvička je nevyhnutnosťou, pretože znižuje riziko zranenia. Začnite 10-15 minútovou kardio lekciou, napr. bežecký pás, švihadlo, bicykel atď. 

Disciplína sa vypláca

Ani Rím nebol postavený za deň. Uvedomte si, že vaše tréningové úspechy nebudú viditeľné hneď. Nenechajte sa tým odradiť, veď aj športové esá začali od nuly! Najlepšie urobíte, ak sa sústredíte iba na seba. Ste skvelá taká, aká ste. Nezáleží predsa na tom, koľko závaží dokážete zdvihnúť. Oslávte aj malé víťazstvá. A ak sa veci nevyvíjajú tak, ako by ste chceli, nezúfajte, budúci týždeň môže byť všetko inak! 

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});