Dominique Dunne mala pred sebou obrovskú kariéru: Prerazila úlohou v známom horore, jej násilná SMRŤ bola rovnako hrozná

Mala iba 22 rokov a celý život pred sebou. Úspech v práci zatienilo trápenie v súkromí, kde nechýbalo fyzické násilie a týranie.
  • Zdroj: Northfoto

Mala iba 22 rokov a celý život pred sebou. Úspech v práci zatienilo trápenie v súkromí, kde nechýbalo fyzické násilie a týranie.

Dominique Ellen Dunne (*23.11.1959) vyrastala v Kalifornii v umeleckom prostredí, kde od mladosti inklinovala k filmu. Otec bol producent a dvaja starší bratia hercami. Po ukončení strednej školy strávila rok vo Florencii. Po návrate domov začala študovala herectvo v štúdiu Miltona Katselasa, kde sa dostala k javiskovým produkciám.

Robert Redford s Barbrou Streisand
Milostné scény, zvádzanie aj tvrdý odstup: Filmovú klasiku milujú milióny, ale PREČO REDFORD nenávidel nakrúcanie s Barbrou Streisand? Zobraziť článok

Vo filme debutovala snímkou Denník tínedžerského stopára (1979) a nasledovali ďalšie filmové a seriálové úlohy. Zahrala si v seriáloch Family (1980) a Breaking Away (1980 – 1981).

Skvelý kariérny štart prišiel s príchod úspešného hororu Poltergeist (1982) pod ktorý sa podpísal aj Steven Spielberg. Úloha Dany Freeling z nej urobila ikonu tohto filmového žánru.

Jean Harlow, Clark Gable
Sexsymbol 30. rokov Jean Harlow zomrela iba 26-ročná: Jej dych páchol močom, tvrdil Clark Gable, ktorý ju navštívil v nemocnici Zobraziť článok

So svojím neskorším priateľom Johnom Thomasom Sweeneym sa stretla na jednej párty v roku 1981. Po pár týždňoch chodenia sa rozhodli pre spoločné bývanie v dome vo West Hollywoode. Počiatočné ružové okuliare spadli kvôli jeho prehnanej žiarlivosti a majetníckemu správaniu. Pribudli hádky aj fyzické týranie. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});