Milostné scény, zvádzanie aj tvrdý odstup: Filmovú klasiku milujú milióny, ale PREČO REDFORD nenávidel nakrúcanie s Barbrou Streisand?

Nakrúcanie filmovej klasiky The Way We Were od Sydneyho Pollacka malo ďaleko od zobrazovanej romantiky na striebornom plátne.

Nakrúcanie filmovej klasiky The Way We Were od Sydneyho Pollacka malo ďaleko od zobrazovanej romantiky na striebornom plátne.

Fotogaléria

Viac svetla do zákulisia filmu priniesla kniha od Roberta Hoflera: „The Way They Were: How Epic Battles and Bruised Egos Brought a Classic Hollywood Love Story to the Screen“ (Takí sme boli: Ako epické bitky a urazené egá preniesli na plátno klasický hollywoodsky milostný príbeh), podľa ktorej sa film takmer nenakrútil. S ťažkosťami ho nakoniec dokončili, ale chýbalo v ňom veľa vystrihnutých scén.

Dnes je to jedna z najväčších filmových romancí. Chémia medzi Barbrou Streisand v úlohe židovskej robotníčky Katie Worosky a Robertom Redfordom v úlohe amerického zlatého chlapca Hubbella Gardinera je aj po päťdesiatich rokoch stále silná.

Milos Forman,
Poznáte diela slávnych režisérov? Otestujte sa! Zobraziť článok

Redford, ktorý už bol superhviezdou, sa spočiatku zdráhal s ňou spolupracovať, a už  vôbec nechcel, aby vo filme spievala. Nepovažoval ju za serióznu herečku, nakoľko predtým hrala iba v muzikáloch a „nenáročných“ filmoch.

Modrooký herec nechcel hrať niečo, čo vnímal ako "bábku Kena" v rukách hlavnej hrdinky Streisand. Honorár 1,2 milióna dolárov ho nakoniec presvedčil (v dnešnom prepočte by to bol ekvivalent cca 8 miliónov dolárov). Ako dopadli intímne scény? Čítajte ďalej.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});