Večná dilema gazdiniek: UMYŤ či NEUMYŤ mäso pred prípravou? Aj odborníci sa už vyjadrili, poznáme SPRÁVNU odpoveď!

Dobrých rád ohľadom varenia nie je nikdy dosť. Na jednu otázku ale nemajú mäsožrúti stále uspokojivú odpoveď.

Dobrých rád ohľadom varenia nie je nikdy dosť. Na jednu otázku ale nemajú "mäsožrúti" stále uspokojivú odpoveď.

Fotogaléria

V každej kuchyni sú iné zvyky. Kým niektoré robíme bezmyšlienkovite, a akosi nám pripadajú prirodzene správne, iné sa učíme od starších a skúsenejších kuchárov.

Kto varí z mäsa, tak toho už veľakrát napadlo, či ho má alebo nemá opláchnuť pred prípravou čistou vodou. Už len pre ten pocit, že keď ho vyberieme z plastovej fólie, tak je väčšinou také klzko-slizké.

Chrissy Teigen zverejnila recept na najlepšie kuracie: Pripravte si bazalku, toto musíte vyskúšať! Zobraziť článok

Logika hovorí umyť, lenže americká vládna agentúra Správy potravín a liečiv (US Food and Drug Administration, FDA) odporúča neumývať surové mäso pred manipuláciou s ním.

Počas umývania sa totiž cez odstrekujúcu vodu dostávajú baktérie z mäsa do najbližšieho okolia drezu (napríklad odkvapkávač, umytý riad, utierky na riad, naše oblečenie...), kde sa ďalej množia, a v horšom prípade môže nastať až otrava jedlom.

Skvelý tip, ako zabrániť plytvaniu.
Brilantný TIP zo supermarketov: Prečo dávať papierové utierky do chladničky? Toto sa naozaj oplatí! Zobraziť článok

Všetky nežiaduce baktérie a choroboplodné zárodky sa zničia dôkladnou tepelnou úpravou. Teda varením, pečení, grilovaním (nad cca 60 °C). Nezabudnite si po manipulácii so surovým mäsom poriadne umyť ruky teplou vodou a mydlom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});