Objavte svoj „relaxačný nerv“: Ako s ním pracovať, aby ste zahnali stres a vyhli sa chorobám? Inšpirujte sa!

Stal sa stres vaším stálym spoločníkom? Niekedy môže byť užitočný, pretože je prirodzenou reakciou na ohrozujúce situácie a krátkodobo ...
  • Zdroj: Pexels/Yan Krukau

Stal sa stres vaším stálym spoločníkom? Niekedy môže byť užitočný, pretože je prirodzenou reakciou na ohrozujúce situácie a krátkodobo zvyšuje bdelosť a výkonnosť. Na druhej strane - z dlhodobého stresu môžete ochorieť.

4. Boxové dýchanie

Existuje veľa dôkazov, že kontrolované hlboké dýchanie upokojuje nervový systém a umožňuje odplaviť stres. Pri boxovom dýchaní sa zhlboka nadýchnite nosom na štyri sekundy, zadržte dych - tiež na štyri sekundy. Potom vydýchnite ústami - štyri sekundy a následne dych znova zadržte (štyri sekundy). Postup opakujte asi minútu. Takéto dýchanie tiež reguluje mimovoľné telesné funkcie, ako je teplota.

NAJIDEÁLNEJŠIE športové aktivity po 50-ke: Dámy, spomalíte starnutie a tú POSTAVU vám budú závidieť aj mladšie ročníky! Zobraziť článok

5. Joga

Nie je tajomstvom, že joga má upokojujúci účinok na myseľ a telo. Rôzne stresové štúdie dokonca odporúčajú desať minút jogy denne. Pôsobí proti napätiu a dokonca môže pomôcť aj pri liečbe depresie.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});