Ako sa zbaviť bolesti hlavy bez liekov? Vyberte si z piatich extra účinných možností

Pokiaľ aj vy patríte k ženám, ktoré bolesti hlavy či migrény z času na čas potrápia a neviete čo s tým, skúste jednu z nasledujúcich vecí.

Pokiaľ aj vy patríte k ženám, ktoré bolesti hlavy či migrény z času na čas potrápia a neviete čo s tým, skúste jednu z nasledujúcich vecí.

Fotogaléria

Zbaviť sa bolesti hlavy nemusíte iba pomocou liekov. Občas to ide jednoduchšie a bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.

Napite sa vody – najjednoduchší a najlepší spôsob, je siahnuť v prípade bolesti hlavy práve po čistej vode. Veľakrát je totiž bolesť spôsobená práve nedostatkom tekutín v tele. Pite pravidelne a minimálne 2 litre denne.

Čo sa stane s vaším telom, ak začnete jesť pravidelne banány?
Čo sa stane s vaším telom, ak začnete jesť jeden banán denne? Zobraziť článok

Priložte si na čelo ľad – ak je bolesť hlavy naozaj intenzívna, siahnite po pár kockách ľadu, či niečom chladnom a prikladajte si ich na čelo. Niekedy stačí aj pár minút s malými prestávkami a budete sa cítiť lepšie.

Odložte mobil, či laptop a choďte sa prejsť – dlhé hodiny za laptopom, či neustále pozeranie sa do mobilu môžu spôsobiť bolesť očí a hlavy zároveň. Ak je to aj váš prípad, choďte sa na chvíľu prejsť, poprípade si zacvičte a doslova vypnite.

Spravte si teplý zázvorový čaj – zázvor má mnoho benefitov, medzi ktorými je aj schopnosť uvoľniť bolesť, či jeho protizápalový efekt. Ľudia trpiaci migrénami by si preto mali dopriať šálku tohto prírodného zázraku pravidelne.

Zhlboka dýchajte – Hlboké a správne dýchanie je najprirodzenejším spôsobom, ako si celkovo zlepšiť zdravie a zbaviť sa aj nepríjemnej bolesti hlavy. Zvoľte si tiché a pokojné miesto, zatvorte oči a niekoľko minút zhlboka iba dýchajte.

Natáliin život zmenila náhodná lekcia jogy: Po rokoch cvičenia hovorí, že nikdy nebola silnejšia a zdravšia Zobraziť článok

Viac k téme:

Zdroj: cafemom.com

Odporúčame z TIVI.sk
 
});