Objavte svoj „relaxačný nerv“: Ako s ním pracovať, aby ste zahnali stres a vyhli sa chorobám? Inšpirujte sa!

Stal sa stres vaším stálym spoločníkom? Niekedy môže byť užitočný, pretože je prirodzenou reakciou na ohrozujúce situácie a krátkodobo ...
  • Zdroj: Pexels/Yan Krukau

Stal sa stres vaším stálym spoločníkom? Niekedy môže byť užitočný, pretože je prirodzenou reakciou na ohrozujúce situácie a krátkodobo zvyšuje bdelosť a výkonnosť. Na druhej strane - z dlhodobého stresu môžete ochorieť.

2. Hučanie alebo spev

Na prvý pohľad to môže znieť zvláštne, ale vydávaním zvukov aktivujete svaly, ktoré dokážu stimulovať blúdivý nerv. Hlučnosť je veľmi účinná, no pomôcť môže aj spev. Takže, keď ste v strese, jednoducho si bzučte alebo spievajte svoju obľúbenú pesničku a meňte pri tom hlasitosť. Sami časom zistíte, čo je pre vás najvhodnejšie.

Tip: keď si spievate, sústreďte sa na slová - aj to vás dokáže uvoľniť.

Sprchujete sa v studenej, či teplej vode? Naoko banálna vec má obrovský vplyv na vaše telo, ale aj na CHUDNUTIE! Zobraziť článok

3. Dajte si ľadovú sprchu

Na konci každého sprchovania by ste mali do svojej rutiny začleniť oplachovanie ľadovo studenou vodou. Nechajte studenú vodu najskôr pomaly stekať po rukách a nohách a potom najmä po krku a celom tele. Choďte na to pomaly a do ničoho sa netlačte. Bude trvať pár spŕch, kým si telo zvykne na zmenu. Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});