Potraviny, ktoré vážne OHROZUJÚ SRDCE: Skúste ich spotrebu znížiť na minimum a vyhnite sa srdcovo-cievnym problémom

„Zlomené srdce“ nie je jediný neželaný stav, ktorý sa s našim najdôležitejším orgánom počas života môže stať. Treba si ho preto stále ...

„Zlomené srdce“ nie je jediný neželaný stav, ktorý sa s našim najdôležitejším orgánom počas života môže stať. Treba si ho preto stále chrániť.

Fotogaléria

Vyprážané alebo fritované potraviny

Kto by nemiloval vyprážaný syr s porciu hranoliek a tatárskej omáčky? Jazyk omdlieva od rozkoše, ale srdce to vidí úplne inak. To má na „black liste“ aj vyprážané rezne, a rôzne iné dobroty. Mnohí odborníci zistili, že konzumácia vyprážaných jedál zvyšuje riziko srdcových ochorení.

Počas bežného vyprážania vznikajú transmastné kyseliny, ktoré zvyšujú hladinu zlého cholesterolu. Ak už vyprážať, tak radšej na olivovom alebo kokosovom oleji.

Varte bez oleja a buďte ľahšia o stovky kalórií: Tu je návod, ako na to! Zobraziť článok

Margarín

Mnohí ľudia spochybňujú súvislosť medzi kardiovaskulárnymi problémami a nasýtenými tukmi. Obsahuje ich aj margarín, ale na Slovensku sa môžu predávať len produkty s obsahom transmastných kyselín, ktoré sú pod hranicou 2 g na 100 g.

Hlavnou zložkou margarínu sú rastlinné oleje a tuky (repkový olej, ľanový olej, slnečnicový olej ...), ktoré obsahujú životne dôležité mastné kyseliny. Preto konzumujte aj margarín s rozumom, jeho nadmerná konzumácia zvyšuje riziko srdcových ochorení.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});