Varte bez oleja a buďte ľahšia o stovky kalórií: Tu je návod, ako na to!

Naše prababičky by si len neveriacky premeriavali najnovšie teplovzdušné rúry, kokosový olej a kuchynská váha by im určite neslúžila ...

Naše prababičky by si len neveriacky premeriavali najnovšie teplovzdušné rúry, kokosový olej a kuchynská váha by im určite neslúžila na váženie porcií pri diéte. Nemusíte sa vzdávať ani vy svojich obľúbených jedál (ani pri diéte), stačia len malé úpravy. 

Fotogaléria

Vyprážanie, pečenie bez oleja

Aj vy pri varení často a bez rozmýšľania pridávate do jedla veľké množstvo oleja? Možno sa ubezpečujete, že je len olivový, no pravda je taká, že má rovnaký obsah kalórií ako slnečnicový. 

Recept od Katky Jakeš
15-minútové ľahké jedlo, z ktorého nepriberiete ani gram, sľubuje známa tanečníčka Katka Jakeš Zobraziť článok

Jedna polievková lyžica oleja má 90 až 100 kalórií, a pri vyprážaní mäsa alebo či zemiakov je to niekoľkonásobne viac. Aby sme nezabudli, samotné jedlo vsiakne do seba veľa oleja, takže triky so servítkami sú takmer úplne zbytočné. Ak sa chcete vyhnúť zbytočným kalóriám, skúste variť, piecť či vyprážať bez oleja. 

Túžite schudnúť, ale milujete fastfood? Stavte na zdravé odľahčené alternatívy! Zobraziť článok

Použite teplovzdušnú alebo aj bežnú rúru, ide o to, aby ste nepoužívali olej ku každému pokrmu. Aj rezeň je chutný bez oleja, rovnako aj zemiačiky či iné zeleniny. Samozrejme, niektoré jedlá si trochu oleja predsa pýtajú, v takom prípade je ideálnou voľbou olej v spreji.

Hore uvedené sú najlepšie spôsoby, ako sa vyhnúť zbytočným kalorickým bombám, veď tuk enormne zvyšuje energetický obsah niektorých jedál. 

Používajte kuchynskú váhu

Pri diétach, sa jedná o must have pomôcku. Možno často sama neviete, koľko toho skonzumujete, preto je dobré byť v obraze. Nie je totiž jedno, či si na raňajky doprajte 30 alebo 130 gramov ovsených vločiek!

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});