Čo určite nepatrí do odtoku a kanalizácie? Pozor, ich čistenie vás môže vďaka TÝMTO CHYBÁM vyjsť pekne draho!

Nikoho doma nepoteší upchaný odtok. Kto si s ním nevie poradiť svojpomocne, toho čaká volanie šikovnejšieho suseda alebo príslušnej firmy, ...

Nikoho doma nepoteší upchaný odtok. Kto si s ním nevie poradiť svojpomocne, toho čaká volanie šikovnejšieho suseda alebo príslušnej firmy, ktorej váš spokojný úsmev ako platba stačiť nebude.

Fotogaléria

Olej a tuk: Bavíme sa o masle, margaríne, oleji z vyprážania či mastnote z opekania. Na ne sa rýchlo nabalia rôzne chlpy a zvyšky jedla, čo spoločne ľahšie upcháva odtok a kanalizáciu. Olej z panvice radšej zlejte do uzatvárateľnej plastovej fľaše a potom odovzdajte výkupcom oleja, alebo odneste do oranžovej zbernej nádoby (v mestách).

Dobrou voľbou je aj vytretie panvice mäkkým papierovým obrúskom, ktorý absorbuje mastnotu, a ten vyhodíte do bežného domáceho odpadu.

Čisté sklá majú oveľa väčší význam, než by ste čakali!
Prečo je dôležité pravidelne umývať okná? Čisté sklá majú oveľa väčší význam, než by ste čakali! Zobraziť článok

Zvyšky jedál alebo surovín: Rezance, špagety a cestoviny sú síce malé, ale! Ale cestou potrubím naberú z vody objem a problém bude na svete. To platí aj pre ryžu, a pozor si dajte na múku, ktorá s vodou vytvorí lepkavú hmotu.

Už žiadne plytvanie! Skvelé tipy ako využiť ZVYŠKY z kuchyne: Pomôžete sebe či rastlinám a UŠETRÍTE! Zobraziť článok

Pozor: Zlo v trubkách narobia aj nenápadné odlúpnuté samolepky z ovocia a zeleniny. Na záber ešte dodávame, že zbavovať sa kanalizáciou nemôže ani použitá podstielka pre mačky.

Určite sa týmto spôsobom nezbavujte starých liekov, síce neupchávajú potrubia ale kontaminujú vodu. Radi vám ich preberú v najbližšej lekárni na ekologickú likvidáciu.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});