Hľadáte správne cvičenie pre vaše telo? TOTO sa stane, ak budete cvičiť KAŽDÝ DEŇ jogu!

Joga je bezpochyby jedným z najobľúbenejších cvičení, ktoré sa dá úžasne začleniť do každodenného života. Užitočných výhod má však omnoho ...

Joga je bezpochyby jedným z najobľúbenejších cvičení, ktoré sa dá úžasne začleniť do každodenného života. Užitočných výhod má však omnoho VIAC!

Fotogaléria

2. Precvičíte si celé telo
Ak chcete vyrysované a spevnené telo, cvičte jogu. Aj pri jednoduchých cvikoch sa využívajú veľké svalové skupiny, ktoré vo výsledku zabezpečia krajší a štíhlejší vzhľad. Na rozdiel od tréningu s ťažkými váhami, joga (podobne ako balet) predlžuje svaly. Nepotrvá teda dlho a vy sa budete pýšiť ukážkovou postavou.

Trápia vás neúnosné bolesti chrbta? Vyskúšajte tento účinný cvik, úľavu pocítite už za pár sekúnd Zobraziť článok

3. Dlhšie mladá 
Nemáte ani 50 a už sa cítite stará? Svaly, kĺby a šľachy, ktoré nie sú precvičované, časom trpia stuhnutosťou pripomínajúcu starobu. Cvičením jogy aktivujete nielen mozgové hemisféry, ale aj ohybnosť kĺbov, čo vám aj vo vyššom veku zaistí väčšiu pohyblivosť a flexibilitu. 

V mnohých fitness programoch sa často zabúda na cviky podporujúce stabilitu a pohyblivosť tela – veci, ktoré v starobe oceníte viac, ako mohutné ramená či sixpack. Joga však cieli aj na túto problematiku.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});