Trápia vás neúnosné bolesti chrbta? Vyskúšajte tento účinný cvik, úľavu pocítite už za pár sekúnd

Sedavý spôsob života, málo pohybu, či nesprávne držanie tela. Toto všetko môže byť príčinou nepríjemných bolestí chrbtice.

Sedavý spôsob života, málo pohybu, či nesprávne držanie tela. Toto všetko môže byť príčinou nepríjemných bolestí chrbtice.

Fotogaléria

Našťastie, existuje riešenie

Bolesťou chrbta trpí v dnešnej dobe stále viac ľudí. Ak ste jedným z nich, naučte sa jednoduchý strečingový cvik, ktorý môžete vykonávať kedykoľvek a kdekoľvek počas dňa.

Poloha dieťaťa

Jeden z najobľúbenejších cvikov pochádza z jogy a chrbtica sa pri ňom dokáže dokonale natiahnuť a zrelaxovať. Položte si podložku na zem, poprípade stačí aj koberec a dajte sa na štyri. Dbajte o to, aby vaše nohy a aj ruky zvierali 90° uhol, neprepínajte lakte, vystrite chrbticu, nadýchnite sa a pomaly s výdychom si sadnite dozadu na päty.

Ruky nechajte natiahnuté vpredu a tým pádom sa vám natiahne aj celá chrbtica. V tejto polohe chvíľu zotrvajte a dýchajte čo najhlbšie do brucha.

Ako si vypracovať brucho? Máme tip!
Naštartujte trávenie na maximum: Opakujte každé ráno tento jednoduchý pohyb Zobraziť článok

Niečo extra k tomu

Cvik si môžete ozvláštniť aj tým, že sa budete pomaly dvíhať naspäť na štyri s nádychom a s výdychom opäť klesať do polohy dieťaťa.

Tento pohyb okrem iného rozhýbe aj vaše črevá a pomôže tráveniu. Poprípade sa v polohe dieťaťa môžete natiahnuť pomaly do jednej a následne do druhej strany a ponaťahovať tak aj obe strany tela.

Ak vás bolesti chrbta trápia častejšie, navštívte fyzioterapeuta, zájdite na masáž a hlavne dbajte na to, ako sedíte, chodíte a akú obuv nosíte.

Stella Maxwell
Úžasné krivky Stelly Maxwell: Čo jedáva a ako cvičí jedna z najžiadanejších modeliek súčasnosti? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});