7 hrubých chýb v starostlivosti o vlasy, ktoré musíte prestať robiť!

Od umývania v horúcej vode až po česanie nesprávnym spôsobom. Prinášame zoznam zásadných chýb v starostlivosti o vlasy s trvalými ...

Od umývania v horúcej vode až po česanie nesprávnym spôsobom. Prinášame zoznam zásadných chýb v starostlivosti o vlasy s trvalými následkami.

Fotogaléria

1. Časté česanie

Vlasy nepotrebujú viac ako 8 až 9 ťahov kefou alebo hrebeňom denne. Nadmerné česanie ich môže poškodzovať, vytrhávať a ničiť vrstvu kutikuly, čo spôsobuje rozštiepené končeky, najmä ak máte suché a farbené pramene. 

2. Rozštiepené končeky

Je mýtus, že rozštiepené končeky sa dajú „liečiť“ doma! Pamätajte si, že akonáhle sa vaše vlasy rozštiepia, neexistuje žiadny domáci produkt, ktorý by ich mohol znova opraviť. Prediskutujte svoj problém s vaším kaderníkom a určite sa nestrihajte sama.

3. Umývanie v horúcej vode

Horúca voda zanecháva pokožku hlavy dehydrovanú, vďaka čomu sú vlasy krepovité a extrémne vysušené. Umývajte si vlasy vlažnou vodou, pričom celý proces zakončíte studeným opláchnutím.

Elizabeth Taylor
Ako sa chudlo v 80-tych rokoch? Elizabeth Taylor prisahala na tieto pravidlá! Zobraziť článok

4. Nedostatočné šampónovanie

Šampóny vašim vlasom neškodia! Ide o jednu z najzákladnejších hygienických požiadaviek v starostlivosti o pokožku hlavy, ktorá nevedie k vypadávaniu vlasov ani k zvýšeniu produkcie kožného mazu. Okrem toho, je veľmi dôležité, aby ste produkty používali správne. Napríklad, kondicionér je určený na aplikáciu po dĺžke vlasov, nie na pokožku hlavy. Regeneračné sérum, naopak, na vlasový kmeň, atď.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});