Robíte si starosti pre ZLÝ VZŤAH s vlastným dieťaťom? 8 tipov, ako ho prehĺbiť bez emócií a kriku

Zdravý vzťah medzi rodičmi a deťmi je dôležitý. Ale nie vždy ide všetko hladko. Zistite, ako sa dá vzájomné puto zlepšiť a prehĺbiť.

Zdravý vzťah medzi rodičmi a deťmi je dôležitý. Ale nie vždy ide všetko hladko. Zistite, ako sa dá vzájomné puto zlepšiť a prehĺbiť.

Fotogaléria

3. Počúvajte
Znie to banálnejšie, ako to v skutočnosti je. Ako často vypínate myseľ, keď vaše deti niečo hovoria? Venujte sa im naplno, klaďte otázky aktívne a so záujmom, opakujte ich vety a pýtajte sa, či ste im správne porozumeli. Pozornosť je to, po čom deti túžia a podľa mnohých experimentov, aj potrebujú pre správny rozvoj.

4. Zabudujte kvalitný čas do každodenného života
Nemusí to byť celý deň v spoločnosti dieťaťa. Posilnite rodinné rituály, bez ohľadu na to, aké drobné sú. Napríklad, ranné maznanie sa v posteli alebo spoločná sobotňajšia návšteva trhu.

Kate nedá pri výchove detí dopustiť na 3 pravidlá: Jedno z nich prevzala od Diany Zobraziť článok

Výsledkom sú nielen krásne, nečakané chvíle a blízkosť, ale aj časové okná na vzájomnú komunikáciu bez akéhokoľvek tlaku a stresu, v uvoľnenom prostredí.

5. Odložte mobily, notebooky
Keď trávite čas s deťmi, elektronické zariadenia sú tabu. Samozrejme, pokiaľ spolu niečo nesledujete alebo práve nevediete videohovor. V opačnom prípade vašu pozornosť ľahko odláka čosi iné a deti môžu mať pocit, že sa o vašu pozornosť delia s mobilom. Nečudujte sa, keď budú neskôr to isté robiť deti vám.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});