Obrovské chyby vo výchove, ktoré môžu viesť až k poruchám príjmu potravy: Toto pred svojimi deťmi NIKDY nevyslovte!

Deti sú už v ranom veku konfrontované s témou nespokojnosti s telom a poruchami príjmu potravy. Aj preto je pre mnohé z nich ťažké odnaučiť ...

Deti sú už v ranom veku konfrontované s témou nespokojnosti s telom a poruchami príjmu potravy. Aj preto je pre mnohé z nich ťažké odnaučiť sa niektorým toxickým vzorcom.

Fotogaléria

Správanie, ktoré deti vidia doma, ich formuje už od narodenia a v dospelosti môže predstavovať náročné výzvy.

Téma diét a nespokojnosti s telom je jednou z veľkých tém. Ak nie sú poňaté zdravo, môže to počas dospievania spôsobiť veľké problémy. Čomu sa vyvarovať?

Odmeňovanie úspechov a správania jedlom

"Keď dokončíš domácu úlohu, dostaneš sladkosť." Takéto vyjadrenia sa môžu zdať neškodné, no opak je pravdou. Deti sa učia, že jedlo je niečo, čo si treba zaslúžiť. To môže viesť k dlhodobým poruchám príjmu potravy. Namiesto toho odmeňte pozitívne správanie zmysluplnými aktivitami či potrebnými predmetmi. Rozhodne nie jedlom.

Tichá choroba ohrozuje každého 5 muža a každú štvrtú ženu. Otestujte sa, či ste ohrození! Zobraziť článok

Prílišná prísnosť

Všetci vieme, že cukor, tuk alebo nezdravé jedlo je pre deti zlé. Ale keď sú tieto potraviny deťom úplne zakázané či dokonca klasifikované ako „nebezpečné“ alebo „zlé“, vedie to často k ich neskoršiemu prejedaniu a vzniku zlých stravovacích návykov.

Namiesto toho skúste deti učiť, že všetko sa dá jesť s mierou. Žiadne jedlo by nemalo byť zakázané! Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});