Dávka TEJTO ZELENINY vás v zime udrží zdravých: 7 sezónnych druhov, ktoré by ste mali jesť!

Aj mimo ich sezóny si viete zadovážiť svoju obľúbenú zeleninu z dovozu. Ale často má od správnej chuti a výživnosti poriadne ďaleko. ...

Aj mimo ich sezóny si viete zadovážiť svoju obľúbenú zeleninu z dovozu. Ale často má od správnej chuti a výživnosti poriadne ďaleko. Veď si len zoberte takú šalátovú uhorku či paradajky.

Fotogaléria

Pritom je na pultoch dostatok (pre niekoho) „menej populárnej“ zeleniny. Stále je zdrojom vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Viete si z nej pripraviť chutné polievky, šaláty či zdravé prílohy k hlavným jedlám.

Čo si teda dopriať počas zimy?

Cvikla

Dá sa z nej urobiť aj na surovo výborný šalát, jesť ju v uvarenom stave či vypiť ako smoothie. Kto už jedol dobré cviklové rizoto s balkánskym syrom, ten sa k nemu rád vráti. Hoci podľa niektorých ľudí má zemitú chuť, výborne chutí aj s cesnakom, chrenom, kapustou, jablkami, pomarančmi či orechami. 

Nadopujte sa štipľavým zázrakom plného zdravia: S týmto všetkým vám pomôže ZÁZVOR Zobraziť článok

Zdravie: cvikla je bohatá na antioxidanty, obsahuje železo, kyselinu listovú, vitamín C.

Navyše pomáha s: trávením, znižuje krvný tlak, zlepšuje prietok krvi.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});