Šťavnatý pomaranč nielen na jedenie: 7 geniálnych spôsobov, ako ho šikovne využiť aj v domácnosti!

Kto by nemiloval pomaranče?! Šťavnaté, sladké, voňavé! No vedeli ste, že spôsobov ich využitia je niekoľko? Ukážeme, čo všetko sa s nimi ...

Kto by nemiloval pomaranče?! Šťavnaté, sladké, voňavé! No vedeli ste, že spôsobov ich využitia je niekoľko? Ukážeme, čo všetko sa s nimi dá, budete ohromené.

Fotogaléria

1. Vôňa

Pachy z kuchynského smetného koša nie sú nikdy príjemné. Do koša hádžeme všetky odpadky a obaly z jedla, tak sa nečudujme, že sa z neho často šíri nepríjemný zápach. 

Ošúpte pomaranč a ako prvé, vložte do koša šupky, až potom dajte sáčok na odpad. Silná vôňa tohto obľúbeného ovocia dokáže zneutralizovať pachy. Vyskúšajte, funguje to!

undefined
Vložte do otvorenej rúry jedno jablko: Neuveríte, čo dokáže! Zobraziť článok

2. Čistiaci prostriedok

Ak radi používate pri upratovaní a čistení prírodné produkty bez pridaných chemikálií, skúste to aj s pomarančom. Má výborné čistiace schopnosti a eliminuje aj nepríjemné zápachy. 

Nalejte do fľaše ocot, vložte do toho šupky z pomaranča a nechajte odstáť dva týždne – raz denne však fľašou poriadne zatrepte. Je potrebné dodržať spomínané dva týždne – po tejto dobe, okrem príjemnej vône, bude mať podomácky vyrobený produkt aj dezinfekčný účinok. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});