7 tipov, ako v zime účinne chrániť pleť: Dámy, aj keď sa vám nechce, 6. bod je pre krásu EXTRÉMNE dôležitý!

Nízke teploty, vlhký vzduch vonku a naopak suchý vzduch vo vnútri... pokožka si v zime veľa vytrpí. Viete, ako predchádzať jej podráždeniu?
  • Zdroj: Getty/CentralITAlliance

Nízke teploty, vlhký vzduch vonku a naopak suchý vzduch vo vnútri... pokožka si v zime veľa vytrpí. Viete, ako predchádzať jej podráždeniu?

Zima často zaťažuje nielen našu náladu, ale aj pokožku. Nepríjemné zmeny pociťujú najmä ľudia so sklonmi k vysušenej pokožke alebo postihnutí neurodermatitídou.

Každé zimné obdobie predstavuje apel na kvalitnú starostlivosť o pokožku. Preto v tomto období nezabúdajte na:

1. Správne čistenie
Prejdite na jemné čistiace prostriedky bez parfumácie, pretože mydlo môže zhoršiť stav svrbivej a suchej pokožky. Najideálnejšie sú čistiace prostriedky na báze krému. Tonery používajte s mierou, pretože často obsahujú alkohol, ktorý môže pokožku ešte viac vysušiť.

Krásna v zime.
Ako sa vyhnúť beauty trapasom počas zimy? 4 dômyselné triky, vďaka ktorým zostane váš make-up krásny a odolný! Zobraziť článok

Tip: vyskúšajte jemnú čistiacu penu od slovenskej značky MALINNA°. Nenarúša vlastnú ochrannú vrstvu pokožky, čo ocenia najmä dámy so suchou pleťou.

Dámy, POZOR! Len kvalitné krémy nestačia: Spoznajte jediný trik, ktorý vedie k zdravej a mladistvej pleti Zobraziť článok

2. Ochranu pred slnkom
Aj keď teploty počas zimných mesiacov výrazne klesajú, slnko môže byť stále mimoriadne silné a môže poškodiť pokožku. Najmä v prípade, že sa odráža od snehu. Preto je dôležité, aby vaša tvár, krk a ruky (alebo čokoľvek, čo je vystavené slnku) boli stále chránené ochranným faktorom, ktorý oddiali predčasné starnutie pokožky.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});