7 tipov, ako v zime účinne chrániť pleť: Dámy, aj keď sa vám nechce, 6. bod je pre krásu EXTRÉMNE dôležitý!

Nízke teploty, vlhký vzduch vonku a naopak suchý vzduch vo vnútri... pokožka si v zime veľa vytrpí. Viete, ako predchádzať jej podráždeniu?
  • Zdroj: Getty/CentralITAlliance

Nízke teploty, vlhký vzduch vonku a naopak suchý vzduch vo vnútri... pokožka si v zime veľa vytrpí. Viete, ako predchádzať jej podráždeniu?

3. Menej je viac!
Oleje sú považované za svätý grál kozmetického priemyslu. V zime by ste ich však mali používať s mierou. Každodenné nanášanie čistých olejov na pokožku totiž môže poškodiť lipidovú bariéru. Najlepší spôsob použitia olejov je primiešať ich do bežného denného alebo nočného krému.

Tip: Ak predsa len máte pocit, že vaša pokožka potrebuje zvýšenú pozornosť a podporu, siahnite po Koplexe Ceramidov od Kvitok.

Vysušená, drsná a šupinatá pleť? Nie je jedno, čím zvlhčujete! Uistite sa, že vaša kozmetika obsahuje tieto zložky Zobraziť článok

4. Doplnky stravy
Doplnky Omega 3, 6 a 9 sú pre pleť v zime nevyhnutné. Ich úlohou je udržiavať zdravú bunkovú membránu, ktorá umožňuje bunke zadržiavať vodu. Práve táto zdravá bariéra robí pokožku jemnejšou a pružnejšou.

5. Správne potraviny
Pre žiarivú pleť v zime je dôležitá aj vyvážená strava. Zaraďte do jedálnička zdravé tuky, ako je avokádo alebo orechy, ktoré preukázateľne pomáhajú udržiavať pokožku pružnú a elastickú a zároveň ju chránia pred vysušením. Ďalšou dôležitou potravinou, ktorá by mala byť pravidelnou súčasťou zimného jedálnička, je kel bohatý na vitamín C.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});