TOP módne kreácie Vivienne Westwood z červeného koberca: Hilary Duff s bombastickým výstrihom, neprehliadnuteľná punkerka Zendaya!

Na počesť legendárnej anglickej módnej návrhárky Vivienne Westwood (†81) sme zhrnuli trinásť lookov z červeného koberca, ktoré vzdávajú ...

Na počesť legendárnej anglickej módnej návrhárky Vivienne Westwood (†81) sme zhrnuli trinásť lookov z červeného koberca, ktoré vzdávajú hold jej úžasnej práci.

Fotogaléria

Vivienne Westwood, nezastaviteľná kráľovná punku a módy, sa preslávila ako neoddeliteľná súčasť londýnskej punkovej scény 70. rokov. Predtým, ako sa jej prelomové návrhy dostali na prestížne svetové móla a na okázalé červené koberce, tvrdo pracovala.

Coco Chanel, krehký život ikony: Z kláštorného sirotinca do sveta módy Zobraziť článok

Milovala búrať hranice módy, bola odvážna a drzá, vďaka čomu oslovovala masy. Okrem toho sa stala aktívnou klimatickou revolucionárkou a verila, že umenie môže skutočne zmeniť svet!

Valentino, značka milovaná celebritami.
Najúžasnejšie celebritné róby od VALENTINO: Zo svadobných šiat Anne Hathaway nebudete vedieť spustiť oči, hotová princezná! Zobraziť článok

Westwood dosiahla svoj prvý finančný úspech v Miláne a jej sláva naberala na obrátkach. Netrvalo dlho a stala sa jednou z najznámejších svetových módnych návrhárok, rebelskou punkovou ikonou a osobnosťou, ktorá vyzýva na striedmosť v nakupovaní - dokonca aj v prípade jej vlastných módnych kolekcií.

Upcyklátorka Janka Hrdličková
Upcyklátorka Janka v ROZHOVORE: Sme otrokmi vlastnej pažravosti, kupovať tričká za 3 € je hlúposť! Zobraziť článok

Návrhy „matky punku“ si s nadšením osvojili mnohé celebrity naprieč generáciami: v posledných rokoch sme v modeloch Vivienne Westwood mohli vidieť Zendayu, Dua Lipu, Cate Blanchett či Kim Kardashian. V galérii uvidíte niekoľko jej špičkových módnych kreácií priamo z červeného koberca, kliknite SEM.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});