Schiffer, Beckham, Elson... Svet smúti za matkou punku, Vivienne Westwood. Najdojemnejší odkaz jej zanechala Jamie Lee Curtis

Celebrity a módni dizajnéri spomínajú na legendárnu anglickú návrhárku a dlhoročnú aktivistku Vivienne Westwood, ktorá zomrela vo štvrtok ...

Celebrity a módni dizajnéri spomínajú na legendárnu anglickú návrhárku a dlhoročnú aktivistku Vivienne Westwood, ktorá zomrela vo štvrtok 29. decembra vo veku 81 rokov.

Fotogaléria

Podľa oficiálneho vyhlásenia na Instagrame, Westwood zomrela pokojne, obklopená priateľmi a rodinou v Claphame v južnom Londýne. Príčina smrti nebola bezprostredne zverejnená.

"Vivienne pokračovala vo veciach, ktoré milovala, až do poslednej chvíle, navrhovala, pracovala na svojom umení, písala knihu a menila svet k lepšiemu. Viedla úžasný život. Jej inovácie a vplyv za posledných 60 rokov boli obrovské a budú pokračovať aj v budúcnosti,“ stojí vo vyhlásení, pričom celá správa je ukončená slovami: "Svet potrebuje ľudí ako bola Vivienne, aby dokázali robiť zmeny k lepšiemu."

Westwood spôsobila revolúciu v módnom biznise, predovšetkým v Londýne v polovici 70-tych rokov, kedy ovplyvnila mnohé hviezdy, dizajnérov, stylistov a modelky. Tie na oplátku nedokážu prestať smútiť a rešpektovanej módnej ikone adresovali niekoľko dojemných slov. 

Gianni Versace
Posledné minúty pred hroznou smrťou: Život Gianniho Versaceho († 50) ukončil dvoma výstrelmi tmavovlasý muž v šortkách Zobraziť článok

Victoria Beckham vo svojom príbehu na sociálnej sieti napísala: "Som taká smutná odvtedy, ako som sa dozvedela o úmrtí legendárnej návrhárky a aktivistky Vivienne Westwood. Moje myšlienky sú s jej rodinou v tomto neuveriteľne smutnom čase." Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});