Budete mať plnšiu peňaženku: 5 geniálnych trikov, ako ušetriť pri nakupovaní potravín

Teraz, keď ceny potravín rastú raketovou rýchlosťou, obzvlášť každej z nás záleží na tom, aby sme ušetrili.

Teraz, keď ceny potravín rastú raketovou rýchlosťou, obzvlášť každej z nás záleží na tom, aby sme ušetrili.

Fotogaléria

Niektoré malé detaily si možno už ani nevšímame, aj preto nechávame v obchodoch viac peňazí, ako by sme chceli. Dá sa to aj ináč a existujú osvedčené triky, vďaka ktorým ušetríte. 

Doteraz ste možno kúpili v obchode aj to, čo ste reálne nepotrebovali, nespotrebovali.  Stálo to pár centov, tak to vaša peňaženka ani nepocítila. No v posledných mesiacoch sme svedkami takého zdražovania, aké tu ešte nebolo.

Mnoho rodín siaha oveľa hlbšie do vrecka, ako kedysi. Uvedomelé nákupy však mnohé vyriešia, tajomstvo sa ukrýva aj v malých detailoch. Za ušetrené si urobte radosť sebe aj rodine. 

Neponáhľajte sa s nakupovaním, ani mu nevenujte veľa času!

Ak sa ponáhľate, môže zabudnúť na niektoré základné veci, ako napríklad na 10 vajec. No na druhej strane si zoberiete niečo domov, čoho už máte dostatok. Také kilo múky k dvom kilám doma už skutočne nepotrebujete, ak neprevádzkujete cukráreň alebo malú pekáreň. 

Pripravte si nákupný zoznam, to je rozkaz! Najlepšie, ak si potraviny napíšete v takom poradí, ako sú umiestnené vo vašom obchode, aby ste nebehali dvadsaťkrát hore-dole od zeleniny až po syry. A pamätajte! Kupujte len to, čo máte na zozname, ani o položku viac. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});