Základom je odstrániť HRUBÉ zaužívané chyby: 10 tipov, ako mať v novom roku KONEČNE hustejšie a pevnejšie vlasy

Viac ako 50 percent žien sa v určitom bode svojho života stretlo s vypadávaním vlasom a toto číslo sa v posledných rokoch ešte zvýšilo. ...

Viac ako 50 percent žien sa v určitom bode svojho života stretlo s vypadávaním vlasom a toto číslo sa v posledných rokoch ešte zvýšilo. Čo s tým?

Fotogaléria

Nepremývajte
Príliš veľa dobrých vecí môže vaše vlasy paradoxne poškodiť. Chybou číslo jeden je nadmerné umývanie. Nie je nič lepšie pre lesk ako prírodné oleje produkované vlasovou pokožkou.

Začnite s pokožkou hlavy
Pokožka hlavy má bohatý mikrobióm baktérií a húb potrebných na to, aby bola zdravá. Keď sa nedostatočne šampónujeme alebo používame drsné čistiace prostriedky, vedie to ku kožným problémom, ktoré negatívne ovplyvňujú rast vlasov.

Taťána Kuchařová
Zlepšili sa mi vlasy, pleť aj nechty, tvrdí Taťána Kuchařová: Čo za zázrak to pije? Zobraziť článok

Pokožka má imunitné funkcie a je našou prvou líniou obrany proti toxínom a agresorom z prostredia. Udržiavanie zdravej rovnováhy vlhkosti je dôležité na pokožke hlavy rovnako ako na tvári.

Masírujte pokožku hlavy, aby sa aktivoval prietok krvi a aby ste sa vyhli umývaniu vlasov viac ako trikrát týždenne. Pozor na suchý šampón. Môže upchať vlasové folikuly, čím zabráni rastu nových, zdravých vlasov.

Tušíte, ako pôsobíte na ľudí?
Zistite, ako pôsobíte na ľudí: Toto všetko o vás prezrádza dĺžka vašich vlasov Zobraziť článok

Nechajte prúdiť krv
Predtým, ako sa zásobíte sľubnými produktmi, skúste si urobiť masáž pokožky hlavy, ktorá povzbudí prietok krvi. Končekmi prstov pohybujte malými krúživými pohybmi s miernym tlakom.

A hoci sú prístroje na masáž pokožky hlavy čoraz populárnejšie, ostré gumené zariadenia alebo kovové zariadenia môžu potenciálne poškodiť folikuly a zabrániť rastu vlasov.

Prečítajte si zoznam zložiek
Vyhýbajte sa výrobkom, ktoré obsahujú silikóny, umelé farbivá alebo, ak ste citlivá, vône. Tieto zložky môžu spôsobiť problémy s pokožkou hlavy, čo môže spôsobiť dermatitídu alebo folikulitídu (infekciu vlasového folikulu). Pokračovanie na ďalšej strane.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});