Čistíte vašu kefu na vlasy pravidelne? Že NIE? To, čo v nej zanechávate, je poriadne nechutné!

Použili ste dnes ráno hrebeň alebo kefu na vlasy? Pravdepodobne odpoviete áno. Ale, kedy ste sa postarali o tieto kozmetické pomôcky vy?

Použili ste dnes ráno hrebeň alebo kefu na vlasy? Pravdepodobne odpoviete áno. Ale, kedy ste sa postarali o tieto kozmetické pomôcky vy?

Fotogaléria

Pokiaľ máte vo zvyku si po sebe pravidelne vyčistiť hrebeň alebo kefu, máte u nás veľké plus. Ak ste sa teraz pristihli pri myšlienke, že takmer nikdy, dôkladne si prečítajte tento článok. Nechceme vás vopred strašiť, ale vlastne trochu aj áno (len pre vaše dobro). Téme sa venoval aj glamourmagazine.co.uk

Ako často si máme umývať vlasy? Zabudnite na dennodennú hygienu, názor odborníčky vás prekvapí! Zobraziť článok

Nepríjemne sa asi bude čítať správa z Arizonskej univerzity, kde potvrdili, že kefa na vlasy je najväčšou živnou pôdou pre baktérie. Dokonca je na tom horšie ako odtokové potrubie alebo miska pre psa.

Podľa výsledkov testov obsahuje priemerná kefa takmer 3500 bakteriálnych kolónií na centimeter štvorcový. Celkom desivá predstava. To všetko je možné „vďaka“ nahromadeniu odumretých kožných buniek a produktov starostlivosti o vlasy. Dôkladné vyčistenie je preto viac ako nutné.

Pokračovanie na ďalšej strane.

Nicole Kidman
Vychytávka z kúpeľne Nicole Kidman: Na vlasy nepoužíva šampón, ale tento džús Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});