Princ soulu Marvin Gaye: Namiesto comebacku závislosť na kokaíne, nevydarená samovražda a potom... SMRŤ rukou vlastného otca

Za 44 rokov si odžil svoje. Týranie v detstve, útek do armády, hudobné výslnie, drogovú závislosť, finančné ťažkosti, rozvod aj chuť ...
  • Zdroj: wikipédia /Jim Britt, Motown Records

Za 44 rokov si odžil svoje. Týranie v detstve, útek do armády, hudobné výslnie, drogovú závislosť, finančné ťažkosti, rozvod aj chuť na samovraždu.

Marvin bol druhým najstarším zo štyroch detí páru. Mal dve sestry Jeanne a Zeolu a jedného brata Frankieho Gaye. K tomu dvoch nevlastných bratov: Michaela Coopera (od matky z predchádzajúceho vzťahu) a Antwauna Careyho Gaya (z nemanželskej aféry otca).

Freddy Mercury
Smutné svedectvá Mercuryho priateľa: Videl som ho vydýchnuť, toto sa dialo v deň, keď zomrel Zobraziť článok

Marvinova matka Alberta prezradila, že jej manžel nikdy v skutočnosti nechcel okrem dcéry syna. Takže ho nikdy nedokázal milovať, navyše žene ani neveril, že Marvin ml. je jeho syn.

Po ťažkom detstve našiel Marvin útočisko a útechu v hudbe: v 60. rokoch minulého storočia umelec výrazne prispel k vytvoreniu zvukového sveta Motown, takže niet divu, že v tomto období vyšlo niekoľko hitov. Svoj tenorový hlas prepožičal soulu, RnB, funku či jazzu.

Okrem spevu ovládal ak klávesy a hru na bicie. Za svoju hudobnú tvorbu dostal Cenu Grammy za celoživotné dielo (1996) a dostal Hviezda na Hollywoodskom chodníku slávy.

Na konte má 17 štúdiových albumov a 6 live albumov. Po jeho smrti vyšlo ďalších päť platní z nevydaných nahrávok. Objavil sa v dvoch televíznych a dvoch dokumentárnych filmoch. Pokračovanie na ďalšej strane. 

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});