Princ soulu Marvin Gaye: Namiesto comebacku závislosť na kokaíne, nevydarená samovražda a potom... SMRŤ rukou vlastného otca

Za 44 rokov si odžil svoje. Týranie v detstve, útek do armády, hudobné výslnie, drogovú závislosť, finančné ťažkosti, rozvod aj chuť ...
  • Zdroj: wikipédia /Jim Britt, Motown Records

Za 44 rokov si odžil svoje. Týranie v detstve, útek do armády, hudobné výslnie, drogovú závislosť, finančné ťažkosti, rozvod aj chuť na samovraždu.

Marvin Pentz Gaye sa narodil vo Washingtone, D.C. v roku 1939. Čoskoro sa prejavil jeho hudobný talent, no zatiaľ len v miestnom kostole, kde jeho otec Marvin Gay starší pôsobil ako pastor. Ich vzťah bol veľmi napätý.

Otec mal povesť alkoholika a násilníka, ktorý pravidelne bil svoje ženy a deti. Malý Marvin si ako nechcený syn dostal bitky asi najviac, od siedmich rokov až po dospievanie. Nikomu by ale nenapadlo, že ako sa ich zlý vzťah vyhrotí.

Otec ho dokonca viackrát vyhodil z domu. Ako 17-ročný opustil strednú školu a prihlásil sa do amerického letectva ako pilot. Sklamaný z toho, že musel vykonávať podradné úlohy, predstieral duševnú chorobu a krátko nato bol prepustený zo služby. Pokračovanie na ďalšej strane. 

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});