Bolo to strašidelné, hovorí Elton o stretnutiach s umierajúcimi: Pre toto si pred AIDS nesmieme zakrývať oči!

Ochorenie AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka každého, nielen homosexuálnych - bohémsky žijúcich hudobných či filmových hviezd.

Ochorenie AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka každého, nielen homosexuálnych - bohémsky žijúcich hudobných či filmových hviezd.

Fotogaléria

Elton John vo svojej knihe ME (barecz, conrad books 2020) opisuje „strašidelné“ stretnutia s umierajúcimi: „Najviac mnou otriaslo dobrovoľníčenie pre charitu s názvom Operation Open Hand, ktorá po Atlante roznášala jedlo pacientom s AIDS. V niektorých domoch sa na naše zaklopanie otvorila iba škáročka."

 Freddie Mercury - Queen
Boľavá duša nie je mýtus: 5 vecí, ktoré nás naučil Freddie Mercury Zobraziť článok

Chorých mali pokrývať lézie a nechceli, aby ich niekto videl. "A to všetko pre stigmy, ktorú so sebou prinášal AIDS," píše.

Skúsenosti motivovali speváka k založeniu vlastnej charitatívnej organizácie, ktorá pomáha chorým žiť lepší a dôstojnejší život.

Nenávisť okolia uvrhla chorých do izolácie, v ktorej prežívali až do svojej smrti. Dvere mnohých zostali od stanovenia diagnózy zamknuté, len sotva sa odvážili čo i len nadýchať čerstvého vzduchu. "Vtedy sme nechávali jedlo na prahu a na odchode sme iba počuli, ako jedlo schmatla ruka a dvere sa znovu zabuchli…" Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});