Smutné svedectvá Mercuryho priateľa: Videl som ho vydýchnuť, toto sa dialo v deň, keď zomrel

Určite by som nechcel behať 50-ročný po stejdži. Veď by to bolo smiešne! Naznačil Freddie Mercury (†45) v minulosti svoje plány stiahnuť ...

"Určite by som nechcel behať 50-ročný po stejdži. Veď by to bolo smiešne!" Naznačil Freddie Mercury (†45) v minulosti svoje plány stiahnuť sa. Hoci sám seba ako spievajúceho dôchodcu nevidel, máme niekoľko dôvodov myslieť si, že by zotrval. Pretože On hudbu netvoril, On ňou bol.

Fotogaléria

24. november 1991. Freddie Mercury, vlastným menom Farrokh Bulsara, zomiera vo svojom londýnskom dome v Garden Lodge. V tichosti, v prítomnosti svojich blízkych priateľov iba deň potom, čo oficiálne priznal pravdu o svojom zdravotnom stave:

"Po obrovských dohadoch v tlači chcem potvrdiť, že som bol pozitívne testovaný na HIV a mám AIDS. Cítil som, že je správne udržať tieto informácie v tajnosti, aby som ochránil súkromie ľudí, ktorých milujem. Teraz však prišiel čas, aby sa moji priatelia a fanúšikovia po celom svete dozvedeli pravdu. Moje súkromie bolo pre mňa vždy veľmi dôležité. Aj preto som známy práve pre nedostatok rozhovorov. Prosím, pochopte, že v tomto zmysle budem pokračovať," stálo vo vyhlásení. 

O smutnom konci lídra kapely Queen existuje niekoľko svedectiev. Bol statočný, no priveľmi krehký, ubolený, bez kontroly nad vlastným telom. Elton John na chvíle strávené pri jeho lôžku spomína takto: "Nedokázal sa zdvihnúť z postele, strácal zrak, jeho telo pokrývali lézie, ale predsa to bol ten istý Fred..." Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});