Komunikácia, kreativita, asertivita... Ako mamička na materskej ste sa veľa naučili: Takto svoje schopnosti premeníte na peniaze!

Ste práve na rodičovskej dovolenke a nemáte chuť sa vrátiť do svojho pôvodného zamestnania? Patríte k ženám, ktoré potrebujú radikálnu ...

Ste práve na rodičovskej dovolenke a nemáte chuť sa vrátiť do svojho pôvodného zamestnania? Patríte k ženám, ktoré potrebujú radikálnu zmenu!

Fotogaléria

Ak sa pripravujete na veľkú zmenu v pracovnej oblasti, môže sa stať, že vás premôže neistota, strach a podceňovanie samej seba. Nízke sebavedomie sa prejavuje zvlášť u žien „po“ alebo „na“ rodičovskej dovolenke. Myšlienky o ďalšej vysokej škole hoďte za hlavu! Využite to, čo už máte.

Uvedomte si, že vďaka rodičovskej dovolenke ste sa mnoho naučili. Nech si hovorí kto chce, čo chce, obohatili a upevnili ste svoje mäkké zručnosti. 

Komunikácia, kreativita, prispôsobivosť, tímová práca, asertivita a trpezlivosť boli výzvy, ktorým ste čelili na dennom poriadku.

Vidíte to teraz jasnejšie? Mäkké zručnosti, tzv. "soft skills" sú silnou doménou žien. Samozrejme, samé o sebe nevybudujú vašu novú oslnivú kariéru, preto popremýšľajte o vašich technických zručnostiach: 

aké jazyky ovládate? Neovládate ani jeden? Je načase sa do toho pustiť, hoc aj ako samouk. Na pohovore pravdepodobne nezažiarite angličtinou C1 (ale žiadne strachy, úroveň C1 pravdepodobne neovláda ani personalista) no dokážete, že sa rozvíjate a učíte. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});