Neznižujte nevedomky svoj kredit: Tipy, ako ohúriť životopisom v roku 2022

Áno, aj písanie životopisu podlieha trendom. Ukážeme vám, ako napísať skvelé curriculum vitae v roku 2022.

Áno, aj písanie životopisu podlieha trendom. Ukážeme vám, ako napísať skvelé curriculum vitae v roku 2022.

Fotogaléria

CV by sme mohli pokojne charakterizovať aj ako osobný marketingový dokument, preto by mal prehľadne odrážať najvýraznejšie úspechy vašej profesionálnej histórie. V skratke – mal by jasne komunikovať, prečo ste práve VY tým najlepším kandidátom na pozíciu, ktorú ste si sami vybrali.

Aj keď je štruktúra životopisu flexibilná a prispôsobuje sa vašim jedinečným zručnostiam a skúsenostiam, existujú určité časti, ktoré moderní zamestnávatelia v CV vyžadujú. CV Library, jeden z kľúčových portálov pre hľadanie zamestnania v Spojenom kráľovstve, zostavil prehľadnú štruktúru životopisu novej doby, ktorý otvára dvere.

Dokonalý hneď v úvode

Prvá časť životopisu, umiestnená v hornej časti strany, musí obsahovať meno, titul a kontaktné údaje. Za žiadnych okolností nenazývajte dokument „Životopis“ alebo „CV“, plytváte cenným priestorom.

Pokiaľ ide o kontaktné údaje, dôležitá je vaša e-mailová adresa a telefónne číslo. Časy, kedy sme do životopisu uvádzali celú adresu, sú definitívne preč. Dnes stačí uviesť mesto, v ktorom pôsobíte. Rovnako nie je nutné zverejniť dátum narodenia či rodinný status.

Tip: Súčasťou úvodnej sekcie môže byť odkaz na LinkedIn profil – ale pozor, iba ak je aktuálny.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});