Zoznam potravín, ktoré by ste nemali skladovať s inými: Rýchlejšie sa pokazia!

Hnilé takpovediac od novoty? Možno je chyba na vašej strane!

Hnilé takpovediac "od novoty"? Možno je chyba na vašej strane!

Fotogaléria

Pri skladovaní potravín dbajte na to, kde a ako ich uskladníte. Každá z nich má totiž odlišný proces zrenia aj trvanlivosti. 

Banány  

Banány neznesú vo svojej blízkosti žiadne iné potraviny, preto ich nikdy neskladujte vedľa iného ovocia či zeleniny. V opačnom prípade spôsobíte predčasné dozrievanie, vďaka čomu rýchlejšie zhnijú. 

Avokádo 

Pre vysoký obsah etylénu, ktoré avokádo produkuje, je jeho životnosť v domácnosti veľmi krátka. Skladujte ho ďaleko od ostatných potravín a s jeho konzumáciou nečakajte viac ako 3 dni. 

Skvelé tipy na rýchlu večeru.
Recepty na najchutnejšie bleskové večere: Oblížete si všetky prsty! Zobraziť článok
Jablká 

Ďalšia potravina s veľmi vysokým obsahom etylénu, ktorá by mala byť skladovaná v samostatnej nádobe. V porovnaní s avokádom však jablká vydržia dlhšie – v chladničke dokonca až 6 týždňov. 

Zemiaky 

Najčastejšia chyba, ktorej sa gazdinky často dopúšťajú je, že ich v komore miešajú s cibuľou a cesnakom. Buďte o krok vpred a zemiaky skladujte výlučne v oddelenom a tmavom priestore!

Okrem spomenutých potravín sú to aj: jahody, broskyne, mango, slivky, či rajčiny. 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});