Toto bežne dostupné ovocie vám pomôže zmierniť menštruačné bolesti

Ak aj vy patríte k ženám, ktoré trápi bolestivá menštruácia a nechcete zakaždým siahnuť po tabletkách, skúste to inak. Bolestí a kŕčov ...

Ak aj vy patríte k ženám, ktoré trápi bolestivá menštruácia a nechcete zakaždým siahnuť po tabletkách, skúste to inak. Bolestí a kŕčov sa môžete zbaviť aj vďaka ovociu.

Fotogaléria

Kým niektorým potravinám je lepšie sa počas „červených“ dní vyhnúť (vyprážané jedlá, mliečne výrobky, sladkosti či káva), iné je dobré zaradiť do jedálnička v oveľa väčšom množstve, ako v bežné dni.

Rýchla pomoc pri kŕčoch

Ideálnym ovocím, ktoré by ste mali konzumovať počas menštruácie, je banán. Jedno z najdostupnejších ovocí obsahuje veľa vlákniny, ktorá vám uvoľní oblasť čriev, zlepší trávenie, odstráni pocit nafúknutého brucha a zmierni bolesť.

Okrem toho určite oceníte, že obsahuje magnézium, ktoré je nevyhnutné na správne fungovanie organizmu a uvoľní kŕče. Nielen počas vašich dní, ale úspešne si poradí napríklad aj s kŕčmi po cvičení či svalovou horúčkou.

Hoci banány obsahujú viac sacharidov, ako iné ovocie, nemusíte sa báť, že z jedného či dvoch banánov denne priberiete. Je lepšie siahnuť po banáne, ako zjesť celú čokoládu na posedenie.

Extra pomocníci

Okrem banánov je vhodné počas menštruácie konzumovať aj pomaranče, citróny, brokolicu, kel či vodný melón. Všetky tieto potraviny vám pomôžu a zabezpečia ľahší priebeh menštruácie a doplnia potrebné vitamíny.

Nezabudnite ani na pitný režim. Pite veľa vody a z čajov siahnite po kamilkovom, zázvorovom či malinovom čaji.

Skvelé tipy na rýchlu večeru.
Recepty na najchutnejšie bleskové večere: Oblížete si všetky prsty! Zobraziť článok

 

Viac k téme:

Zdroj: flo.health

Odporúčame z TIVI.sk
 
});