Nevhodné raňajky vás môžu vyradiť na celý deň: POZOR, týchto 5 potravín by ste NIKDY nemali jesť na prázdny žalúdok!

Zjedli ste niečo narýchlo a po pár minútach sa vám zdvíha  žalúdok, máte kyselinu alebo reflux? Toto na prázdny žalúdok nikdy nejedzte!
  • Zdroj: Getty/FreshSplash

Zjedli ste niečo narýchlo a po pár minútach sa vám zdvíha žalúdok, máte "kyselinu" alebo reflux? Toto na prázdny žalúdok nikdy nejedzte!

Existujú potraviny, ktorým by ste sa ráno alebo pod vplyvom časového stresu mali vyhnúť, pretože nie sú vhodné na prázdny žalúdok.

1. PARADAJKY

Paradajky sú bohaté na vitamín C a živiny, ale nemali by sa nikdy jesť nalačno. Paradajky obsahujú kyselinu trieslovú, ktorá zvyšuje kyslosť v žalúdku a konzumácia môže rýchlo viesť k nepríjemným žalúdočným problémom.

Spomalený metabolizmus aj spaľovanie tukov NAKOPNETE týmito osvedčenými nápojmi: Obzvlášť po 50-ke treba po nich siahnuť! Zobraziť článok

2. JOGURT

Jogurt je plný baktérií mliečneho kvasenia, má veľa zdravotných benefitov a dá sa jesť osve alebo s ovsenými vločkami, chia semienkami a podobne. Avšak baktérie mliečneho kvasenia sa stávajú neúčinnými v dôsledku kyslosti prázdneho žalúdka a môže dôjsť k prekysleniu. Je preto lepšie začleniť jogurt do svojho každodenného života ako snack a zjesť ho asi 1-2 hodiny po jedle.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});