Diabetici si na stravu musia dávať pozor, aby sa im náhle nezvýšil cukor v krvi. Mať niektoré potraviny stále poruke doma im môže pomôcť v ťažších chvíľach.
Sú to potraviny trvanlivé a ľahko kombinovateľné s inými pokrmami. Nezaberú v špajzi veľa miesta, a ak si ich počas akcie nakúpite vo veľkom, máte o problém ohľadom zdravej a pestrej stravy menej. Ktoré to sú?
Konzervované paradajky
Majú nízky obsah sacharidov a kalórií, a sú bohaté na antioxidanty. Paradajky sú v kuchyni vítaným doplnkom mnohých jedál (omáčky, polievky, guláše či pizza). Či už celé alebo ako pyré, dobre dochucujú rôzne pokrmy. V nich obsiahnutý lykopén pomáha udržiavať zdravé srdce.
Konzervované huby
Sú bohaté na vlákninu a nemajú takmer žiadny obsah sacharidov. Majú po náleve jemnú chuť a sú chutným doplnkom cestovín, rizota, omáčok, polievok či k mäsu. Diabetici ocenia ich nutričný obsah.
Cícer
Či už sušený alebo konzervovaný, v ostatnej dobe je jeho obľuba na vzostupe. Vysoký obsah sacharidov vyvažuje dostatok vlákniny a bielkovín, takže pri sporadickej konzumácii si nájde miesto aj u cukrovkárov – ako humus, spestrí zeleninový šalát aj polievku.