Hrozivú zástavu srdca nám telo hlási v predstihu: Rozpoznať prichádzajúce NEBEZPEČENSTVO je možné už 24 hodín vopred, čo si všímať?

Ľudské telo je úžasný systém, ktorého všetky tajomstvá ešte nepoznáme. V mnohých prípadoch nám ale vie napovedať, že s ním niečo nie ...

Ľudské telo je úžasný systém, ktorého všetky tajomstvá ešte nepoznáme. V mnohých prípadoch nám ale vie napovedať, že s ním niečo nie je v poriadku.

Fotogaléria

Náhla zástava srdca je život ohrozujúci stav, ktorý vzniká väčšinou z dôvodu poškodenia elektrickej funkcie srdca, čím sa srdce zastaví a krv z neho sa prestane pumpovať do celého tela. Bez okamžitej pomoci od inej osoby pacient zomrie.

Naše telo ale už 24 hodín vopred upozorňujte na tento nebezpečný stav. U mužov a žien sa prejavuje trochu inak, pričom u mužov predstavuje väčšie riziko.  

Potraviny, ktoré vážne OHROZUJÚ SRDCE: Skúste ich spotrebu znížiť na minimum a vyhnite sa srdcovo-cievnym problémom Zobraziť článok

Medzi jej typické varovné príznaky sú:

  • rýchly pulz a búšenie srdca
  • bolesť v hrudi
  • sťažené dýchanie, dýchavičnosť
  • mdloby
  • nevoľnosť a / alebo vracanie
  • nadmerné potenie

Často náhla zástava srdca nastane aj bez akýchkoľvek varovných príznakov. Vždy je ale potrebný včasný zásah druhej osoby, ktorá postihnutému stláča hrudník. To výrazne zvyšuje mieru prežitia. V tomto prípade má záchranca neodkladne volať aj záchrannú službu na číslo 112.

Je dôležité začať s resuscitáciou do 3-5 minút! Ak nenastane zvrátenie arytmie dostatočne rýchlo a strata vedomia trvá pridlho, dôjde k poškodeniu mozgu a ďalších orgánov.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});