Tomu sa hovorí luxus: Milovníci prepychu a umenia si prídu na svoje, slávny Orient Express je späť!

Vražda v Orient Expresse. Kto by nepoznal túto legendárnu klasiku medzi kriminálnymi románmi?

Vražda v Orient Expresse. Kto by nepoznal túto legendárnu klasiku medzi kriminálnymi románmi?

Fotogaléria

Ak ste sledovali Hercula Poirota pri jeho pátraní po vrahoch v Orient Expresse, máte sa na čo tešiť: legendárny vlak totiž budete môcť zažiť na vlastnej koži!

Najznámejší vlak na svete opäť premáva

Orient Express nie je najznámejším vlakom na svete len vďaka známemu seriálu. Je tiež stelesnením 20. rokov, doby luxusu a mechanizovaného prístupu do šíreho sveta na viacerých cestách naprieč európskym kontinentom. Najmä medzi Parížom a Benátkami.

No vlak dnes jazdí aj do Viedne, Budapešti, Prahy či klasickou trasou medzi Parížom a Istanbulom. Nejde však o lacný špás, ale pekne po poriadku.

Orient Express začínal ako luxusný vlak pozostávajúci výlučne z lôžkových a jedálenských vozňov. Svoju prvú cestu absolvoval 5. júna 1883 z Paríža do Giurgiu. Z Giurgiu cestujúci ďalej pokračovali trajektom, vlakom na Orient Railway a parníkom do Konštantínopolu, ktorý sa od roku 1930 volá Istanbul.

Praha
It's Time to Party: Na čas strávený v týchto pražských baroch nikdy nezabudnete Zobraziť článok

Rok 1890 priniesol zmenu

Hostia cestovali z Paríža cez Viedeň, Budapešť a potom buď cez Sofiu do Konštantínopolu, alebo cez Bukurešť do Konstancie. Najluxusnejší vlak pre šľachtu, slávnych hercov, vysoko postavených politikov či spisovateľov hľadajúcich inšpiráciu, umožňoval počas cesty neskutočný komfort. Pokračovanie na ďalšej strane.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});