Nezdravý životný štýl vás môže dostať do veľkých problémov: Čím skôr zabudnete na tieto potraviny, tým lepšie, ničia vám PEČEŇ!

Mnohí Slováci dávajú výberom stravy svojmu najväčšiemu orgánu brušnej dutiny poriadne zabrať. Neuvedomujú si, že nadmerný príjem niektorých ...

Mnohí Slováci dávajú výberom stravy svojmu najväčšiemu orgánu brušnej dutiny poriadne zabrať. Neuvedomujú si, že nadmerný príjem niektorých pokrmov môže pečeň nenávratne poškodiť.

Fotogaléria

Druhým vážnym nepriateľom pečene sú priveľké dávky cukru. Jej úlohou je síce premieňať cukor na tuk, ale ak to so sladkosťami či sladenými nápojmi preháňate, pečeň začne produkovať veľa tuku, ktorý telu neprospieva. Pri dlhodobej záťaži si môžete uhnať stukovatenie pečene.

Do pozornosti dávame aj alkohol, ktorý sa v našich končinách teší generačne veľkej obľube. Povestné „na zdravie“ je v symbolickej a sporadickej miere v norme, ale alkohol môže vždy spôsobiť veľké problémy.

Tieto jedlá a nápoje NIKDY nekonzumujte nalačno, inak si môžete uškodiť! Čo vám hrozí? ZÁPAL žalúdka, zvýšená hladina cukru v krvi aj ďalšie nepríjemnosti Zobraziť článok

Všetko s mierou platí aj pre príjem červeného mäsa (hovädzie, jahňacina, baranina, zverina, králičie a kozie mäso – patria sem aj kuracie, morčacie a kačacie stehná), ktoré je bohaté na bielkoviny. Lenže trávenie tohto mäsa pečeň veľmi zaťažuje, čo môže opäť viesť k jej stukovateniu. To môže mať zároveň nepriaznivý vplyv na mozog a obličky.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});